© FOTOGRAFSKO DRUŠTVO GRČA KOČEVJE | narava@fotodrustvo-grca.si

Home


POMOČ DRUŠTVU   |  DONACIJA 1% DOHODNINE

Kako to storite?


Donacijo lahko oddate elektronsko, in sicer prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, lahko pa natisnete tudi tale obrazec, v katerem so že vpisani naši podatki, ga do konca izpolnite in dostavite davčnemu uradu (FURS, Ljubljanska cesta 10, 1330 Kočevje) ali na naslov društva(Fotografsko društvo Grča Kočevje, Rožna 39, 1330 Kočevje).


Zakaj bi to storili?


Fotografsko društvo Grča je ustanovljeno leta 1999. Dosedanje delo je enako ciljem društva, ki so: gojiti in razvijati avtorsko fotografijo, predvsem na podroćju naravoslovja, z izobraževanjem in popularizacijo pomagati pri ustvarjanju pozitivnega odnosa do ohranjanja naravnih vrednot, organizacija fotografskih razstav in projekcij, organizacija strokovnih predavanj, organizacija skupnih fotografskih akcij, izdaja publikacij in CDjev. Povezovanje s širšo družbeno skupnostjo tako na lokalni kot mednarodni ravni.

Člani Fotografskega društva Grča se redno udeležemo mednarodnih fotografskih natečajev po vsem svetu, praktično na vseh celinah. Samo v zadnjih 10. letih  smo sodelovali na neštetih mednarodnih tekmovanjih kjer smo za svoja dela prejeli skoraj 600 nagrad.

Društvo že 13 let uspešno organizira, po svetu že zelo dobro poznan, fotografski natečaj NARAVA.

Poleg tega natečaja smo organizirali in izvedli še nekaj deset drugih natečajev.

Fotografska razstava BISERI KOČEVSKE je že tradicionalno, vsako leto, postavljena na mestni ploščadi v Kočevju in je plod sodelovanja z Občino Kočevje.

Društvo je sodelovalo že na več dobrodelnih in prostovoljnih akcijah na kočevskem in po Sloveniji.

Društvo sodeluje z mnogimi drugimi subjekti. FD Grča je aktivni član Fotografske zveze Slovenije (FZS), Svetovne federacije za fotografsko umetnost (FIAP) in Fotografske zveze Amerike (PSA). Društvo sodeluje tudi z: Občino Kočevje, Osnovno šolo Ob Rinži, Združenjem naravoslovnih fotografov Furlanije Julijske krajine (AFNI), Kulturnim centrom Kočevje, KUD Jazbec in partnerji, Turističnim društvom Kočevje, Ljudsko univerzo Kočevje, z več fotografskimi društvi po vsej Sloveniji in še mnogimi drugimi.


Hvala ker nas podpirate!

Ker delujemu v javnem interesu, nam lahko zavezanci za plačilo dohodnine namenite do 1 % dohodnine. Donacija je za vas brezplačna, Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1. odstotka svoje dohodnine nameni nevladnim in drugim organizacijam, ki so pridobile status organizacije v javnem interesu. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka tako ali drugače v Sklad za nevladne organizacije. Zavezanec na ta način le sam določi komu gre njegovega pol odstotka.


Vabimo vas, da z možnostjo donacije dela dohodnine FD Grča seznanite tudi svoje družinske člane in članice, prijatelje in prijateljice, sodelavce in sodelavke oziroma vse, ki spremljajo, spoštujejo in podpirajo naše delo!